NajboljiStudenti
ambasadoricaNorveske

Mašinski fakultet Sarajevo - Vijesti i događaji


Poziv za stručni seminar - simpozij Multitechnics

30.10.2014

stanjeTrendoviPozivaju se akademsko osoblje, inženjeri, osoblje elektroprivreda, termoelektrana, firmi na izgradnji i održavanju TE objekata, uprava za inspekcijske poslove i svi zainteresovani da prisustvuju stručnom seminaru u okviru simpozija MULTITECHNICS pod nazivom:
 

Stanje i trendovi u realizaciji projekata izgradnje novih i održavanja...opširnije

"Go East - Summer Schools 2015"

22.10.2014

DAAD, Njemačka služba za akademsku razmjenu, u okviru programa "Go East- Summer Schools 2015" dodjeljuje stipendije njemačkim studentima za učešće na ljetnim i zimskim školama na univerzitetima u zemljama istočne, srednje, jugoistočne i istočne Evrope kao i zemljama SND-a.

Univerziteti u Bosni i Hercegovini koji...opširnije

Peti sajam stipendija

10.10.2014

5SajamStipendSlužba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu i ove godine organizira Sajam stipendija u Sarajevu, i to peti po redu. Sajam će se održati 16. oktobra 2014. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (Vilsonovo šetalište br. 9), u terminu od 10,00 do 17,00 sati.

Sajam stipendija je jedinstvena...opširnije

Noć istraživača 2014

30.9.2014

Pred velikim brojem posjetitelja studenti Mašinskog fakulteta sa svojim profesorima su i ove godine učestvovali na manifestaciji Noć istraživača i demonstrirali da nauka nije muka nego radost.

U petak 26.09. održana je Noći istraživača, koja  se ove godine održala u četiri grada u BiH, Sarajevu, Bijeljini, Banja Luci i Mostaru....opširnije